Schiphol: een innovatie die ook op andere luchthavens handig zou zijn!

Julie Docsterd,
28-04-2023
De luchthavenautoriteiten van Schiphol hebben een nieuwe maatregel gelanceerd om de wachtrijen te voorkomen die vorig jaar ontstonden tijdens het hoogseizoen. Reizigers kunnen voortaan een tijdslot reserveren voor de veiligheidscontrole.
Ben Koorengevel

Vorig jaar liep de lengte van de wachtrijen op Schiphol danig op en op drukke dagen raakten vluchten vertraagd, waardoor talloze reizigers hun vlucht misten. Om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt, heeft de luchthaven een praktische oplossing ingevoerd: reizigers de mogelijkheid bieden om een tijdslot te reserveren voor de security check.

Voorlopig is deze optie alleen toegankelijk voor reizigers die naar andere Schengenlanden vliegen, waarvoor geen paspoort nodig is. De luchthaven is echter van plan om dit aanbod in de nabije toekomst uit te breiden naar alle bestemmingen.

Hou er rekening mee dat de reservatie van het tijdslot alleen betrekking heeft op de veiligheidscontrole. Vertrekkende passagiers moeten daarom altijd tijdig aanwezig zijn voor het inchecken en de eventuele controle van hun handbagage.

Meer flexibiliteit voor reizigers

Dankzij deze nieuwe maatregel kunnen reizigers de tijd die ze op de luchthaven zijn beter plannen, met minder stress omdat ze lange wachtrijen kunnen vermijden. Passagiers zullen hun tijdslot online of via de mobiele applicatie van de luchthaven kunnen reserveren.